Binderam pērn lielākais apgrozījums visa uzņēmuma pastāvēšanas laikā

16.08.2013 11:21:00

Savu jaunāko gada pārskatu iesniegusi SIA Ceļu būves firma Binders, kurā uzņēmuma vadība skaidro, ka pērn nozarē kopumā saglabājusies asa konkurence, taču bijusi vērojama arī zināma ceļu būves izmaksu nostabilizēšanās. Galvenā aktualitāte tirgū un valstī nozarē joprojām bijusi nepietiekamais valsts finansējums ceļu būvniecībai un remontam, kā arī valstiskā līmenī pastāvošā neskaidrība par nozares finansējumu no valsts budžeta un neziņa par ceļu infrastruktūras uzlabošanai paredzētā Eiropas Savienības finansējuma piesaisti 2014.-2012.gada plānošanas periodā.

2012.gadā Binders apgrozījumu veidojuši 55,281 milj.Ls, kas ir par 39,27% vairāk nekā gadu iepriekš, un ir augstākais apgrozījums visa uzņēmuma pastāvēšanas laikā. Apgrozījuma pieaugumu veicinājis fakts, ka Binders, līdztekus savai pamatdarbībai, palielinājis darba apjomu specifisku infrastruktūras objektu un inženierkomunikāciju izbūvē. Uzņēmums pēdējos gados nostiprinājis savu konkurētspēju dzelzceļa un tramvaja sliežu ierīkošanā, ūdens un kanalizācijas tīklu izbūvē, kā arī lidlauku infrastruktūras izveidē.

Pateicoties papildus apjomiem, kā arī uzlabojamiem darba organizācijā un sekmīgai apakšuzņēmēju izvēlei, Binders 2012.gadu noslēdzis ar 1,763 milj.Ls peļņu.

Pārskata periodā Binders veicis darbus 75 objektos visā Latvijas teritorijā, nododot ekspluatācijā 26 objektus. Apjomīgākie no tiem bijuši Zirņu-Ganību ielas rekonstrukcija un pieslēguma izbūve Zemnieku ielai Liepājā, Akadēmiķa M. Keldiša ielas posma rekonstrukcija Rīgā un Tīnūžu un Brīvības ielas rekonstrukcija Ogrē.

Binders prognozē, ka 2013.gadā uzņēmuma izdosies saglabāt pārskata perioda izpildes apjomus un sasniegt pozitīvu finanšu rezultātu. Kā galvenās prioritātes nākotnei Binders izvirzījis nepārtrauktu produktu kvalitātes uzlabošanu, procesu efektivitātes palielināšanu, kā arī izejvielu un materiālu iepirkumu uzlabošanu.

SIA Ceļu būves firma Binders dibināta pirms divdesmit gadiem, 1993.gada 25.novembrī. uzņēmuma dalībnieki ir SIA ARČERS, Normunds Luste un Alvis Tanbergs.