SIA Nippon Auto pērn piedzīvojis apgrozījuma kritumu

16.09.2013 09:51:00

Auto tirgotājs SIA Nippon Auto pērn veiksmīgi turpinājis savu saimniecisko darbību kā Honda zīmola pārstāvis Latvijas tirgū. Papildus jaunu un mazlietotu automašīnu tirdzniecībai, pēcpārdošanas servisa pakalpojumu un garantijas remontu pakalpojumiem, SIA Nippon Auto veiksmīgi turpina arī spēka produktu, tādu kā ģeneratori, zāles pļāvēji, laivu motori un sniega frēzes, tirdzniecību.

2012.gadā SIA Nippon Auto apgrozījis 4,406 milj.Ls, kas ir par 14,41% mazāk nekā gadu iepriekš. Lielāko daļu jeb 2,754 milj.Ls pērn uzņēmumam veidojuši ieņēmumi no automašīnu pārdošanas, bet 1,464 milj.Ls – servisa pakalpojumi un rezerves daļu pārdošana. Spēka produktu pārdošana nodrošinājusi 169,348 tūkst.Ls ieņēmumus, bet finanšu pakalpojumu pārdošana – 18,231 tūkst.Ls. Pārskata gads noslēgts ar 21,411 tūkst.Ls lielu peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Runājot par SIA Nippon Auto nākotnes izredzēm un turpmāko attīstību, uzņēmuma vadība norāda, ka tā būs cieši saistīta ar finansējuma iespējām Latvijā, banku sistēmas stabilitāti un pirktspējīgo iedzīvotāju īpatsvaru. Uzņēmums paredzējis veikt salona rekonstrukcijas darbus, lai uzlabotu klientu ērtības un salona vizuālo noformējumu.

SIA Nippon Auto reģistrēts 2008.gadā un pieder trim igauņu uzņēmumiem – OU Catwees, OU EC Autoholding un OU Territon.