VID pieņēmis lēmumu par SIA REMTES TRANSPORTS izslēgšanu no PVN reģistra

30.10.2013 08:48:00

Vakar, 29.oktobrī, Valsts ieņēmumu dienests pieņēmis lēmumu izslēgt no PVN reģistra 2000.gadā reģistrēto SIA REMTES TRANSPORTS. Plānotais uzņēmuma izslēgšanas datums ir 5.novembris.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA REMTES TRANSPORTS septembra sākumā pasludināts maksātnespējas process, jo neveiksmīgas darbības rezultātā uzņēmumam ir radušās termiņā neizpildītas saistības pret piegādātājiem un valsts budžetu. Uz š.g. 12.augustu uzņēmumam bijušas saistības pret kreditoriem 361,261 tūkst.Ls apmērā. Ņemot vērā, ka SIA REMTES TRANSPORT neveic saimniecisko darbību un tam piederošā kustamā un nekustamā manta ir ievērojami mazāka nekā saistības pret kreditoriem, nav iespējams segt saistības pilnā apmērā.

Jānorāda, ka šī ir jau otrā reize, kad SIA REMTES TRANSPORTS tiek ierosināta maksātnespēja. Pirmā reize bijusi 2009.gada janvārī, tiesa gan, process izbeigts divu nedēļu laikā pēc tā ierosināšanas.

Kopš 2007.gada SIA REMTES TRANSPORTS ir spēkā VID Kurzemes nodokļu un muitas administrācijas piemērotais nodrošinājums, kurš paredz aizliegumu amatpersonu maiņai, reorganizācijai, uzņēmuma veida maiņai un uzņēmuma vai tā daļu īpašnieku maiņai.

SIA REMTES TRANSPORTS pamatdarbība saistīta ar zāģēšanu, ēvelēšanu un impregnēšanu. Pērn uzņēmuma apgrozījumu veidojis 1,081 milj.Ls, savukārt zaudējumus – 134,869 tūkst.Ls. Uzņēmuma vienīgais dalībnieks ir Uģis Zanders.