S. Jesaibegjans vakar aizgājis no SIA NIVALS valdes priekšsēdētāja amata

04.12.2013 12:26:00

Klientu Portfelis ziņo, ka vakar degvielas mazumtirgotāja SIA NIVALS valdi atstājis tās līdzšinējais priekšsēdētājs Samvels Jesaibegjans. Kā rāda Lursoft pieejamie dati, S. Jesainbegjana vārds ar SIA NIVALS ir saistīts jau kopš tā dibināšanas brīža, jo līdzšinējais valdes priekšsēdētājs ir arī uzņēmuma līdzīpašnieku vidū. Patlaban SIA NIVALS kapitāldaļu turētājs ir SIA Solar Holding, kas, savukārt, pieder S. Jesaibegjanam un SIA R Nafta. Jāpiebilst, ka patlaban SIA Solar Holding ir vairāk nekā desmit uzņēmumu kaipitāldaļu turētājs.

SIA NIVALS iesniegtie pārskata dati rāda, ka pagājušajā gadā uzņēmuma apgrozījums samazinājies vairāk nekā 21 reizi, samazinoties no 1,127 milj.Ls 2011.gadā līdz 52,403 tūkst.Ls pērn. Pārskata gadu degvielas mazumtirgotājs noslēdzis ar 53,415 tūkst.Ls peļņu.

Jāpiebilst, ka S. Jesaibegjans vakar pametis visu uzņēmumu, kuros iepriekš bijis amatpersona, valdes, tostarp arī SIA AVT NAFTA valdi. Kā rāda Valsts ieņēmumu dienesta publicētā informācija, minētais uzņēmums uz šā gada 1.novembri bijis 3.lielākais nodokļu parādnieks. Uzņēmums valstij parādā nodokļos ir jau  vairāk nekā 4,5 milj.Ls.