Pērn DEAC dubultojis savu peļņu

07.04.2014 11:40:00

SIA Digitālās Ekonomikas Attīstības Centrs (DEAC) ziņo, ka pagājušajā gadā uzņēmums savu darbību fokusējis uz pamatbiznesa mērķu attīstīšanu – ir notikusi gan aktīva darbība pie pakalpojumu klāsta attīstīšanas, gan arī būtiski paplašināta uzņēmuma pārstāvniecība Krievijā un uzsākta aktīva pakalpojumu virzība Ukrainas tirgū.

DEAC norāda, ka aizvien biežāk uzņēmuma klientu lokam piepulcējas Eiropas mēroga kompānijas vai pat korporācijas, straujos izaugsmes tempus skaidrojot ar savu piedāvāto pakalpojumu pieprasījumu eksporta reģionos, kur lielāko daļu nemainīgi ģenerējusi Krievija un NVS valstis, nodrošinot 51% no uzņēmuma apgrozījuma.

Aizvadītajā gadā DEAC apgrozījums palielinājies par 64,19%, sasniedzot 8,009 miljEUR (5,628 milj.Ls), savukārt peļņa, salīdzinot ar 2012.gadu, dubultojusies, pieaugot līdz 1,614 milj.EUR (1,134 milj.Ls). 2014.gadu DEAC cer noslēgt ar 11 milj.EUR apgrozījumu.

DEAC vadība bilst, ka šogad iecerēts uzsākt nozīmīgu posmu nozares starptautiskās konkurētspējas stiprināšanai, tāpēc tuvākajos gados uzņēmums lūko izvērst aktīvu darbību Eiropas un ASV tirgos. Ekspansijai pakārtota arī datu centru infrastruktūras attīstība Frankfurktē, Amsterdamā un Londonā, stiprinot DEAC pozīcijas Rietumeiropā un ASV.