94% no SEB līzings kredītportfeļa 2013.gada beigās veidojuši līzinga darījumi

17.04.2014 11:35:00

Nomas un faktoringa pakalpojumu sniedzējs SIA SEB līzings iesniegtajā gada pārskatā ziņo, ka pērn tā darbību no vienas puses ietekmējušas pozitīvās tendences Latvijas un Eiropas Savienības ekonomikā, kuras iezīmējās jau iepriekšējā pārskata perioda ietvaros, bet no otras puses – sagatavošanās darbi tādiem svarīgiem notikumiem, kā, piemēram, Latvijas pievienošanās Eiro zonai.

2013.gadu SIA SEB līzings noslēdzis ar 134 milj.Ls lielu kredītportfeli, no kura 94% veidojuši līzinga darījumi, bet atlikušos 6% - faktoringa darījumi. SEB līzinga faktoringa portfelis gada laikā pieaudzis par 585 tūkst.Ls līdz 8,1 milj.Ls, kā arī pozitīvi vērtējams apstāklis, ka līzinga portfelis gada beigās bijis 126 milj.Ls, pieaugot par 1,9% salīdzinājumā ar gada sākumu. Uzņēmuma vadība norāda, ka šis pavērsiens līzinga portfelī norāda uz to, ka, beidzoties ilgstošai amortizācijas tendencei, 2013.gada ietvaros līzinga portfelis ir nostabilizējies.

Lielāko daļu līzinga portfeļa joprojām veido auto līzings (48%), kam seko industriālais līzings (35%) un komerctransporta līzings (17%).

Aizvadītajā gadā SIA SEB līzings neto apgrozījumu veidojuši 5,276 milj.Ls un pēc nodokļu nomaksas uzņēmums guvis 1,171 milj.Ls peļņu.

SIA SEB līzings norāda, ka nākotnē par primārajām attīstības jomām joprojām tiek uzskatītas lauksaimniecības, mežizstrādes un medicīnas nozares, lielu uzsvaru liekot uz sadarbības veicināšanu ar privātpersonu segmentu.