SIA ELPA grib uzsākt eksportu ārpus ES

09.05.2014 15:54:00

Aizputes novadā esošais piena pārstrādes uzņēmums SIA ELPA norāda, ka 2013.gads vērtējams kā saspringts periods ar mainīgām sekmēm, kam par iemeslu kalpojuši tādi darbību ietekmējoši faktori, kā neparedzēti straujais galvenās izvejvielas piena iepirkumu cenas pieaugums par 23%, kā arī ar eiro ieviešanu saistītie papildus izdevumi. Uzņēmumam aizvadītajā gadā ražošanas līmeni palīdzējusi noturēt iepriekšējo gadu laikā veiktā mazāk produktīvo tehnoloģisko iekārtu nomaiņa uz ražīgākām. Piena pārstādes uzņēmums arī skaidro, ka aizvadītajā gadā, lai mazinātu mainīgo izmaksu ietekmi uz pašizmaksu, izdevies noslēgt ilgtermiņa līgumu ar elektroenerģijas tirgotāju SIA Enefit par fiksētu elektrības cenu.

SIA ELPA 2013.gadā strādājusi ar 4,506 milj.EUR (3,167 milj.Ls) apgrozījumu, pēc nodokļu nomaksas gūstot 7,914 tūkst.EUR (5,562 tūkst.Ls) peļņu. Iesniegtajā gada pārskatā norādīts, ka pagājušajā gadā uzņēmumā strādājis 51 darbinieks.

2014.gadā SIA ELPA paredzējusi pievērst lielāku uzmanību ražošanas tiešo izmaksu samazināšanai, noliktavas saimniecības organizatoriskai pārkārtošanai, kas ļautu operatīvāk izvērtēt faktisko stāvokli un saprast uzņēmuma vājās vietas. Tāpat arī SIA ELPA nospraudusi mērķi sakārtot ražošanas procesus tā, lai saņemtu atļauju eksportam ārpus ES.