Apgādam Zvaigzne ABC pērn 568,724 tūkst.EUR peļņa

10.05.2014 10:38:00

Grāmatu izdevējs SIA Apgāds Zvaigzne ABC ziņo, ka pērn tas turpinājis 2012.gadā sekmīgi uzsākto ražojamās produkcijas veidu pārstrukturizāciju, datorprogrammu paketi papildinot ar mācību līdzekļu elektroniskajām versijām izmantošanai mācību iestādēs, paplašinot interaktīvo mācību līdzekļu tirdzniecību DVD formātā un dažādojot literāro darbu elektronisko versiju klāstu. Kā norāda SIA Apgāds Zvaigzne ABC pārstāvji, iepriekšējā gadā veiktie ieguldījumi minētajos produkciju un pakalpojumu veidos ļāvuši aizvadīto gadu uzņēmuma noslēgt ar peļņu.

Kā rāda gada pārskatā publicētā informācija, 2013.gadā SIA Apgāds Zvaigzne ABC strādājis ar 12,921 milj.EUR (9,081 milj.Ls) apgrozījumu un 568,724 tūkst.EUR (399,702 tūkst.Ls) peļņu.

Skatot uzņēmuma neto apgrozījumu pa ģeogrāfiskajiem tirgiem, redzams, ka teju visu apgrozījumu veidojuši ieņēmumi no produkcijas realizācijas Latvijā, taču, papildus tam, eksportēta produkcija arī uz Igauniju, Lietuvu, Skandināviju, Dāniju u.c. valstīm.

Šogad grāmatu izdevējs paredzējis aktīvi strādāt pie tehniskās bāzes modernizēšanas, lai varētu veikt ražošanas optimizāciju.

SIA Apgāds Zvaigzne ABC reģistrēts 1993.gadā, tā lielākā kapitāldaļu turētāja ir Vija Kilbloka. Uzņēmuma mājas lapā publicētā informācija liecina, ka patlaban tā tīklā ietilpst arī 35 grāmatnīcas, kas izvietotas pa visu Latviju.