Putnu fabrikai Ķekava pēc vairāku gadu pārtraukuma atkal peļņa

13.05.2014 11:39:00

Putnu gaļas izstrādājumu ražotājs AS Putnu fabrika Ķekava ziņo, ka pagājušajā gadā tam izdevies kāpināt eksporta apjomus uz Eiropas Savienības valstīm, sasniedzot 29,6% no uzņēmuma kopējā neto apgrozījuma. 2013.gadā AS Putnu fabrika Ķekava kopējo apgrozījumu veidojuši 37,808 milj.EUR (26,571 milj.Ls), kas ir par 14,83% vairāk nekā gadu iepriekš, un uzņēmums gada laikā saražojis 17,51 tūkst.t gaļas. Īpaši jāizceļ uzņēmuma peļņa, jo pēc vairāku gadu strādāšanas ar zaudējumiem tas atkal atgriezies pluss zīmē, pagājušajā gadā AS Putnu fabrika Ķekava peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi 5,216 milj.EUR (3,666 milj.Ls).

Kā norāda AS Putnu fabrika Ķekava vadība, neskatoties uz pieredzētajām grūtībām, uzņēmumam ir izdevies veiksmīgi realizēt saimnieciskās darbības restrukturizāciju, kļūstot par stipru un pelnošu uzņēmumu. 2012.gada janvārī tiesā tika apstiprināts uzņēmuma tiesiskās aizsardzības procesa plāns 24 mēnešiem, savukārt pagājušajā gada decembrī tiesā iesniegts pieteikums par priekšlaicīgu TAP plāna izpildi, kā rezultātā š.g. 9.janvārī Rīgas rajona tiesa apmierinājusi uzņēmuma pieteikumu un izbeigusi TAP.

2014.gadā AS Putnu fabrika Ķekava plāno turpināt darbu pie ražošanas apjoma pieauguma, uzlabojot biznesa procesu efektivitāti un padarot uzņēmumu vēl konkurētspējīgāku. Tāpat arī paredzēts turpināt darbu pie investīciju plāna realizācijas, kas radīs platformu turpmākai uzņēmuma izaugsmei.

Pērn arī notikusi AS Putnu fabrika Ķekava akcionāru maiņa, kā rezultātā par uzņēmuma lielāko akcionāru kļuvusi Lietuvas AS Linas Agro Group.