Maxima Latvija apgrozījums pērn audzis, bet peļņa kritusi par 17,07%

05.08.2014 14:23:00

Mazumtirdzniecības tīkls SIA Maxima Latvija savā iesniegtajā pārskatā ziņo, ka 2013.gadā pārtikas mazumtirdzniecības tirgus palielinājies par 5,3%, kas arī bijis viens no iemesliem uzņēmuma apgrozījuma pieaugumam par 5,09%. Pērn tirgotāja apgrozījums sasniedzis 673,477 milj.EUR, savukārt peļņa samazinājusies par 13,07%, nokrītoties līdz 17,740 milj.EUR.

Pagājušajā gadā SIA Maxima Latvija savu mazumtirdzniecības tīklu paplašinājusi, atverot 3 XX formāta veikalus, kā rezultātā 2013.gada nogalē uzņēmuma tīklā strādājuši 3 Maxima XXX, 22 Maxima XX un 118 Maxima X veikali.

SIA Maxima Latvija norāda, ka, ņemot vērā Zolitūdes traģēdijas sekas, kas joprojām jūtamas gan Latvijas sabiedrībā, gan arī pašā uzņēmumā, uzsākts projekts Maxima Pārmaiņas 2014, kura mērķis ir īstenot nozīmīgas izmaiņas un uzlabojumus uzņēmumā, jo īpaši kas saistītas ar klientu un darbinieku drošību, rūpēm par darbiniekiem, kā arī palīdzības sniegšanu Zolitūdes traģēdijā cietušajiem. SIA Maxima Latvija mērķi ir klientu apkalpošanas kvalitātes uzlabošana, augstas kvalitātes un plaša sortimenta svaigo pārtikas produktu nodrošināšana, kā arī profesionālas darbinieku un vadītāju komandas veidošana. Plašsaziņas līdzekļos jau ziņots, ka šogad SIA Maxima Latvija darba piedāvājumu pieņēmis līdzšinējais Swedbank komunikāciju vadītājs Ivars Svilāns, kurš kļuvis par lietuviešiem piederošā uzņēmuma korporatīvo attiecību vadītāju un pārmaiņu vadības grupas locekli.