Pasažieru vilcienam pērn 64,212 milj.EUR apgrozījums

07.08.2014 11:48:00

AS Pasažieru vilciens iesniegtajā gada pārskatā ziņo, ka pērn tas nodrošinājis pasažieru pārvadājumus pa dzelzceļu 4 elektrovilcienu un 5 dīzeļvilcienu maršrutos. Papildu valsts pasūtījumam uzņēmums pagājušajā gadā arī turpinājis pasažieru pārvadājumus maršrutā Lugaži-Valga, lai nodrošinātu nepārtrauktu savienojumu ar Igaunijas dzelzceļa pasažieru pārvadājumiem un pasažieri varētu pārvietoties maršrutā Rīga-Valga-Tartu-Tallina.

Aizvadītajā gadā kopumā AS Pasažieru vilciens pārvadājis 19,423 milj.pasažieru, kas ir par 13 tūkst.pasažieru vairāk nekā 2012.gadā.

Pērn AS Pasažieru vilciens apgrozījis 64,212 milj.EUR, savukārt tā zaudējumi veidojuši 4,231 milj.EUR.

AS Pasažieru vilciens reģistrēts 2001.gada novembrī. Pēdējā laikā uzņēmuma vārds plašsaziņas līdzekļos visbiežāk izskanējis saistībā vilcienu iepirkumu sāgu. Par jūlija sākumā izsludinātā konkursa uzvarētāju tika atzīts Šveices uzņēmums Stadler Bussnang AG, taču dažas dienas pēc konkursa rezultātu paziņošanas tika nomainīta uzņēmuma valde, jo iepriekšējā nav spējusi pilnvērtīgi pildīt savus pienākumus. Jāpiebilst, ka šī ir jau otrā reize, kad AS Pasažieru vilciens neizdodas tikt pie jauniem vilcieniem. Tiesa gan, satiksmes ministrs Anrijs Matīss paziņojis, ka vilcienu sastāvu nomaiņai jānotiek līdz 2016.gadam.