Ventamonjaks serviss peļņas pieaugums par 86,5%

19.08.2014 13:30:00
SIA Ventamonjaks serviss iesniegtajā gada pārskatā publicētā informācija liecina, ka uzņēmuma aizvadītā gada neto apgrozījums sastādījis 10,065 milj. EUR, kas ir par 1,5% vairāk nekā 2012. gadā. Finanšu gadu uzņēmums noslēdza ar peļņas palielinājumu par 86,5%, paaugstinot peļņu no 541,573 tūkst. EUR 2012. gadā līdz 1,010 milj. EUR pērn. Uzņēmuma vadība skaidro, ka ieņēmumu palielinājums ir saistīts ar naftas produktu pārkraušanas apjoma pieaugumu un amonjaka tarifu politikas izmaiņām. Lielākais īpatsvars pārkrauto kravu struktūrā ir amonjakam (29,9%) un naftas produktiem (58,0%).

Uzņēmuma vadība norāda, ka 2013. gadā SIA Ventamonjaks serviss turpināja sniegt pakalpojumus biodīzeļdegvielas ražotnei SIA Bio-Venta, organizējot un nodrošinot izejvielu un gatavās produkcijas glabāšanu un transportēšanu līdz rūpnīcai, kā arī to iekraušanu transportlīdzekļos. Pārskata gadā veikti ieguldījumi 431,7 tūkst. EUR apmērā.

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA Ventamonjaks serviss vienīgais īpašnieks ir SIA VK Tranzīts. Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs ir Arnis Janvars, savukārt valdes locekļa amatu ieņem Svetlana Kopirina, Vjačeslavs Verņuks un Jons Višņausks.

SIA Ventamonjaks serviss nodarbojas ar amonjaka, šķidro ķīmisko un naftas produktu glābšanas, transportēšanas procesu nodrošināšanu, kā arī sniedz ķīmisko un naftas produktu kvalitātes kontroles, piestātņu dienesta un citus pakalpojumus.