Plastmasas izstrādājumu ražotājam Rotons divas jaunas komercķīlas par 544,7 tūkst. EUR

25.08.2014 15:09:00
Klientu portfeļa monitorings ziņo, ka lielgabarīta plastmasas izstrādājumu ražotājam SIA Rotons reģistrētas divas jaunas komercķīlas par kopējo vērtību 544,7 tūkst. EUR. Ķīlas ņēmējs ir AS Danske Bank. Uzņēmums par labu kredītsabiedrībai ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas.

Iesniegtajā gada pārskatā publicētā informācija liecina, ka Rotons neto apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, palielinājies par 54% un sasniedza 1,805 milj. EUR. Pārskata gadu uzņēmums noslēdza ar 164,831 tūkst. EUR peļņu, kas ir 11,9 reizes vairāk kā 2012. gadā, kad uzņēmuma peļņa bija 13,801 tūkst. EUR. 

Vadības ziņojumā teikts, ka pērn pieaudzis klientu skaits Eiropas Savienības valstīs un kopējais eksporta apjoms sasniedzis 35% no apgrozījuma. Aizvadītajā gadā tika saražotas vairāk nekā 100 kanalizācijas sūkņa stacijas, kas tika eksportētas arī uz Uzbekistānu, Kazahstānu, Krieviju un Lietuvu. 

Lursoft pieejamā informācija liecina, ka SIA Rotons īpašnieks un valdes loceklis ir Armands Mucenieks, kuram pieder kapitāldaļas vēl divos uzņēmumos SIA Cruiselines Travel Agency un SIA Inovatīvo risinājumu institūts. SIA Rotons valdes priekšsēdētājas amatu ieņem Svetlana Muceniece, kurai savukārt pieder kapitāldaļas uzņēmumos SIA Cruiselines Travel Agency un SIA Akvadizains.