Ilgezeem reģistrētas divas jaunas komercķīlas ar kopējo vērtību 2,470 milj. EUR

05.09.2014 12:08:00
Klientu Portfeļa monitorings ziņo, ka vakar reģistrētas divas jaunas komercķīlas, kuru devējs ir SIA Ilgezeem. Lursoft dati rāda, ka abu ķīlu ņēmējs ir AS Danske Bank un par labu bankai uzņēmums ieķīlājis visu savu mantu kā lietu kopību uz ieķīlāšanas brīdi, kā arī lietu kopības nākamās sastāvdaļas. Vienas ķīlas nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 1,560 milj. EUR, bet otras – 910,0 tūkst. EUR.

SIA Ilgezeem publicētajā gada pārskatā pieejamā informācija liecina, ka aizvadītajā gadā uzņēmuma neto apgrozījums sasniedza 3,427 milj. EUR. Uzņēmuma vadība norāda, ka, neskatoties uz eksporta samazinājumu, Ilgezeem spēja palielināt apgrozījumu. Samaksāto nodokļu summa pērn bija par 1% lielāka salīdzinājumā ar iepriekšējo pārskata periodu. Finanšu gadu uzņēmums noslēdza ar peļņu 402,719 tūkst. EUR apmērā.

Uzņēmuma vadība norāda, ka 2012. gadā tika pabeigts uzņēmuma rekonstrukcijas pirmais etaps, kas nodrošināja dzērienu gatavošanas un pildīšanas ceha apjomīgu modernizāciju. Savukārt pārskata gadā tika uzsākts otrais rekonstrukcijas etaps, kas paredz jauna aprīkojuma iegādi dzērienu aprites atbalstam, noliktavas saimnieciskā aprīkojuma un laboratorijas iekārtu modernizācijai.

Balstoties uz Lursoft pieejamajiem datiem SIA Ilgezeem kapitāldaļas savā starpā vienādās daļās dala Viktors Ogņanovs (50%) un Roberts Volfs (50%). V. Ogņanovam vēl pieder SIA Revista, savukārt R. Volfs ieņem Ilgezeem valdes priekšsēdētāja amatu un ir SIA Ailish Studio īpašnieks. Ilgezeem valdes locekļa amatu ieņem Igors Lukjaņuks.

SIA Ilgezeem dibināts 1995. gadā un nodarbojas ar pārtikas produktu (tomātu mērces, tomātu kečupu, sinepju un majonēzes plašā sortimentā) ražošanu, kā arī ar bezalkoholisko dzērienu (kvass „Iļģuciems”, „Iļģuciema Iesala dzēriens” un „Veselības dzēriens”) ražošanu.