Rīgas Juridiskā augstskola aizvadīto gadu noslēgusi ar zaudējumiem

05.11.2014 11:22:00

Akadēmiskās augstākās izglītības mācību iestāde Rīgas Juridiskā augstskola iesniegusi aizvadītā gada pārskatu. RJA īpašnieki ir Latvijas Universitāte un nodibinājums Sorosa - fonds Latvija.

RJA ir 15 gadu pieredze juridiskās izglītības īstenošanā, un šobrīd tā piedāvā septiņas akreditētas maģistra, divas akreditētas bakalaura studiju programmas un doktorantūras programmu. 2013. gada septembrī studijam augstskolā uzņemti 89 bakalaura un 85 mģistrantūras studenti. RJA pērn turpināja aktīvi darboties pētniecības projektos.

Pārskata gada laikā RJA veica būtiskus kapitālos remontus ēku jumtam un grīdu segumiem 2013. gada nogalē, tādējādi uzlabojot ēku tehnisko stāvokli un nodrošinot patīkamākus apstākļus gan ēku nomniekiem, gan studentiem un personālam, norādīts iesniegtajā vadības ziņojumā. Aizvadītajā gadā augstskola apgrozījusi 1,878 milj.EUR, gadu noslēdzot ar 15,613 tūkst.EUR lieliem zaudējumiem, kas tiks segti no nākamo gadu peļņas. Lursoft sadarbībā ar Capitalia RJA pērn novērtējis ar 681,6 tūkst.EUR.

Augstskola ir uzstādījusi vairākus nākotnes mērķus, kā piemēram, RJA vadība plāno strādāt pie mācību maksu maksājošo ārvalstu studentu skaita palielināšanas RJA studiju programmās, ka arī nākamajā pārskata periodā ir plānots uzlabot kvalitātes pārvaldības sistēmu.