KRONOSPAN Riga pārjaunojusi komercķīlu 28 milj.EUR vērtībā

05.11.2014 13:11:00

Klientu portfeļa monitorings ziņo, ka SIA KRONOSPAN Riga, kas līdz aizvadītā gada oktobrim bija zināma kā Bolderaja Ltd, vakar pārjaunojusi komercķīlu 28 milj.EUR vērtībā. Pieejamajā izziņā noradīts, ka par labu AS Swebank KRONOSPAN Riga ir ieķīlājis krājumus un prasījuma tiesības.

2005. gada oktobrī dibinātajam KRONOSPAM Riga pērn izdevies veiksmīgi palielināt gan apgrozījumu, gan peļņu. Pērn uzņēmuma apgrozījums sasniedza 160,03 milj.EUR, bet peļņa sastadīja 34,928 milj.EUR pēc nodokļu nomaksas. Uzņēmuma rentabilitāte pērn sasniedza 14,34.

Ņemot vērā aizvadītā gada septembra beigās ekspluatācijā nodoto ražošanas līniju, paredzams, ka nākotnē SIA KRONOSPAN Riga savu pamatdarbības rezultātu varētu uzlabot, jo veiktās investīcijas ļauj uzņēmumam palielināt ražošanas jaudas par 20%, paplašinot produktu sortimentu un uzlabojot koksnes plātņu kvalitāti.

Pateicoties KRONOSPAN Riga veiksmīgajam sniegumam, uzņēmums iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas bizness kopīgi veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā.