Īstenos Attīstības finanšu institūcijas izveides otro pakāpi

06.11.2014 12:29:00

Latvijas Vēstneša publikāciju monitorings ziņo, ka dalībnieku sapulcē, kas norisinājās šā gada 28. oktobrī, ir pieņemts lēmums reorganizācijas ceļā Latvijas Garantiju aģentūru, AS Lauku attīstības fonds un VAS Latvijas attīstības finanšu institūcija Altum pievienot AS Attīstības finanšu institūcija, kas dibināta saskaņā ar 2013. gada Ministru kabineta rīkojumu.

Valdība pērn 17.decembrī nolēma izveidot Attīstības finanšu institūciju, nosakot, ka tās izveide notiek divās pakāpēs - sākotnēji tika izveidots koncerns ar tajā ietilpstošo mātesuzņēmumu, bet vēlāk tika iecerēts pakāpeniski koncernā iesaistīt arī Latvijas Attīstības finanšu institūciju Altum, Latvijas Garantiju aģentūru un Lauku attīstības fondu, kas patlaban arī tiek darīts.

Paziņojumā par reorganizāciju teikts, ka kreditori savas prasības var pieteikt viena mēneša laikā, iesniedzot vai nosūtot tās uz Latvijas Garantiju aģentūras juridisko adresi - Zigfrīda Annas Meierovica bulvāris 14, Rīga.

Aizvadīto gadu Latvijas Garantiju aģentūra aizvadījusi veiksmīgi, palielinot gan peļņu, gan apgrozījumu. Uzņēmuma neto apgrozījums pērn sastādīja 5,807 milj.EUR un peļņa - 2,197 milj.EUR.
No šā gada septembra Latvijas Garantiju aģentūras vienīgais īpašnieks ir Attīstības finanšu institūcija, bet uzņēmuma valdes locekļu pienākumus pilda Andris Gādmanis un Viktorija Meikšāne, bet valdes priekšsēdētājs ir Klāvs Vasks.