Tenapors peļņa divu gadu laikā augusi par 58,36%

10.11.2014 12:22:00

Aizvadītajā gadā līdz ar apgrozījuma pieaugumu par 3,59%, SIA Tenapors iekļuvis starp Dobeles novada TOP 10 lielākajiem uzņēmumiem pēc apgrozījuma.

Lursoft pieejamā informācija rāda, ka Baltijas lielākais būvķīmijas, sendvičtipa paneļu, kā arī siltumizolācijas materiālu ražotājs 2013.gadā apgrozījis 11,063 milj.EUR, no kuriem 62,66% nodrošinājis iekšzemes tirgus. Pēc nodokļu nomaksas ražotājs guvis 659,369 tūkst.EUR lielu peļņu. Jāpiebilst, ka kopš 2011.gada uzņēmuma peļņa palielinājusies par 58,36%.

Kā savā ziņojumā norāda SIA Tenapors vadība, pērn uzņēmuma galvenais uzdevums bijis noturēt un palielināt produktu pārdošanu gan pašmāju, gan eksporta tirgos, kā arī uzlabot finansiālos rādītājus. Liels apjoma pieaugums bijis vērojams iepakojuma materiālu un dekoratīvo elementu pārdošanā.

2014.gadā SIA Tenapors Baltijas valstīs plāno apgrozījuma pieaugumu līdz 15%, kāpumu plānojot proporcionāli visās Baltijas valstīs, balstoties uz ekonomiskās situācijas uzlabošanos, piešķirto ES struktūrfondu finansējumu energoefektivitātes pasākumu realizācijai, kā arī pārdošanas apjomu palielināšanu no Valmieras struktūrvienības uz Igaunijas tirgu. Pieaugums, balstoties uz iestrādēm darbā ar atsevišķiem klientiem un konkrētiem produktiem, iecerēts arī Skandināvijas tirgū.

Lursoft esošie dati rāda, ka SIA Tenapors vienīgais īpašnieks ir Nikolajam Kurmam piederošais SIA TENAX, kuram patlaban pieder arī SIA TENACHEM (100%) un SIA Pharma and Chemistry Competence Centre or Latvia (1%) daļas.