Lindex Latvia šodien atzīmē 9 gadu jubileju

11.11.2014 10:22:00
Šodien aprit devītais gads, kopš apģērbu mazumtirdzniecības uzņēmuma Lindex Latvia dibināšanas 2005.gada 11. novembrī. Lindex Latvia pieder tā dibinātājam somu Lindex Oy, savukārt Lindex Latvia valdošās sabiedrības akcijas jau kopš 2007. gada pieder Stockman Oyj Abp. Uzņēmuma valdē darbojas Somijas pilsoņi Juhokas Tytti Johanna Marita, Niskanen Maiju Katariina un Melentjeff Ella Eveliina, kas ieņem valdes priekšsēdētājas amatu.

Lindex Latvia darbība aizvadītajā pārskata gadā ir raksturojama, galvenokārt, ar darbības uzlabošanos, jo visa gada garumā bija vērojama rādītāju izaugsme salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem. Pēc Lursoft rīcībā esošās informācijas var secināt, ka, salīdzinot ar 2012. gadu, pērn Lindex Latvia peļņa pieauga pusotru reizi un sastādīja 735,591 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas, bet apgrozījums pērn sasniedza 7,384 milj.EUR. Lindex Latvia pērn paaugstināja arī rentabilitātes rādītāju līdz 34,27.

Uzņēmums nākamajā pārskata gadā plāno veikt pasākumus veikalu optimizācijai un tirgus pozīciju saglabāšanā, pārskatot darbības procesus, optimizējot izmaksas un paaugstinot efektivitāti, kā arī tas pievērsīs lielu uzmanību aktivitātēm, kas vērstas uz zīmola atpazīstamības veicināšanu, tā norāda Lindex Latvia vadība.