Prike Latvija aizvadīto gadu aizvadījusi ar zaudējumiem

12.11.2014 09:33:00
Aizvadītā pārskata gada pārskatu iesniegusi Prike Latvija. 1995. gadā dibinātā Prike Latvija nodarbojas ar alkoholisko dzērienu importu un vairumtirdzniecību. Jau kopš 2007. gada Prike Latvija vienīgais īpašnieks ir igauņu AKTSIASELTS PRIKE, uzņēmuma valdes loceklis ir Igaunijas pilsonis Poldemaa Lauri.

Pārskata gads Prike Latvija bija grūts un izaicinājumu pilns, saistībā ar sarežģīto tirgus situāciju, kas raksturojama ar prasību pieaugumu no mazumtirgotāju puses, kā arī ar izteiktu konkurences pieaugumu. Neskatoties uz grūtībām, uzņēmumam izdevās palielināt gan apgrozījumu, kas pērn bija mērojams ar 11,429 milj.EUR, kā arī kopējos pārdošanas apjomus. Pārskata gadu vairumtirgotājs noslēdzis ar 26,897 tūkst.EUR zaudējumiem, ko uzņēmuma vadība plāno segt no nākamo gadu peļņas. Uzņēmums pērn nodrošināja 20 darbavietas.

Nākamajā finanšu gadā Prike Latvija sagaida stabilu izaugsmes turpinājumu, kas būtu balstīts uz patērētāju pieprasījuma pieauguma prognozi. Viens no galvenajiem uzņēmuma uzdevumiem būs turpināt "Nedzer un Brauc" projektu, kas darbojas visos trijos Baltijas valstu tirgos.