Pirmā komercķīla reģistrēta zīmola Pien-DAIRY SPA kosmētisko līdzekļu ražotājam Cita Lieta

22.11.2014 10:36:00

Pirmā komercķīla kopš uzņēmuma dibināšanas 2005.gadā reģistrēta zīmola Pien-DAIRY SPA kosmētisko līdzekļu ražotājam SIA Cita Lieta.

Pieejamajā komercķīlas izziņā redzams, ka 2005. gadā dibinātā Cita Lieta ir norādīta kā ķīlas devēja, savukārt ķīlas ņēmējs bija igauņu Ou Apple Cosmetics, kam par labu kosmētikas ražotājs 350 tūkst.EUR vērtībā ieķīlājis krājumus, ķermeniskos pamatlīdzekļus un sešus mehāniskos transportlīdzekļus.

Cita Lieta, kas pērn nodrošināja 39 darbavietas, ir paplašinājusi noieta tirgu, attīstot uzņēmuma tirdzniecību jaunos tirgos - Turcijā, Grieķijā, Dānijā, kā arī ievērojami palielinājusi Eiropas tirdzniecības tīklu. Pateicoties tam, aizvadītais gads kosmētikas un mazgāšanas līdzekļu ražošanas uzņēmumam ir bijis veiksmīgs. Uzņēmuma finanšu rādītājos vērojams pieaugums. Cita Lieta pērn sasniedza apgrozījuma pieaugumu 20,52% apmērā, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, tam sastādot 1,256 milj.EUR. Uzņēmumam izdevās arī divkāršot savu peļņu, nopelnot 77,252 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas. Tāpat arī uzņēmuma rentabilitātē vērojams pozitīvs pieaugums, tai sasniedzot 9,12.

Šobrīd Cita Lieta kapitāldaļas savā starpā dala Mārtiņš Baklāns un Krists Frinbergs, kas ieņem arī valdes locekļu amatus.