Kurt Koenig Celtniecības Mašīnas Latvija apgrozījums krities par 18%

22.11.2014 15:15:00

Klientu portfeļa monitorings ziņo, ka jau vienpadsmito gada pārskatu iesniedzis Kurt Koenig Celtniecības Mašīnas Latvija, kura dibinātāji un arī tagadējie īpašnieki ir vācu Brucks Wolf-Rudiger un Konig Wolfgang. Uzņēmuma valdes locekļa pienākumus kopš 2009. gada septembra veic Kalvis Ozoliņš.

Iesniegtajā gada pārskatā redzams, ka uzņēmuma neto apgrozījums laika periodā no 2013.gada 1.septembra līdz 2014.gada 31.augustam bijis 2,339 milj.EUR, kas, attiecinot pret iepriekšējo pārskata gadu, ir par 18% mazāk. Uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka apgrozījuma izmaiņas atspoguļo nozares reakciju uz Eiropas Savienības fondu subsīdiju pārtraukšanu jaunas tehnikas iegādei, kas būtiski ir ietekmējusi svarīgus uzņēmuma darbības sektorus. Tiesa gan, neskatoties uz ES fondu mākslīgi radīto piesātinājumu tehnikas tirgū, nomas sektors uzrādījis mērenu izaugsmi servisa pakalpojumu segmentā, tajā pašā laikā rezerves daļu segments sarucis par 33%. Aizvadītajā pārskata gadā uzņēmuma peļņa piedzīvojusi samazinājumu par 33%, nokrītoties līdz 176,528 tūkst.EUR. 2004. gadā dibinātā uzņēmuma rentabilitāte pērn samazinājusies līdz 8,21. 

Kurt Koenig Celtniecības Mašīnas Latvija valde norāda, ka turpmāk paredzēta pakāpeniska ekonomikas izaugsme un ES līdzfinansēto projektu novirzīšana uz specifisku sfēras nozaru attīstību, līdz ar to plānotās investīcijas dos iespēju saglabāt stabilas tirgus pozīcijas ilgtermiņā. Papildus uzņēmums veiks pastiprinātu klientu maksātspējas monitoringu un turpinās debitoru parādu portfeļa stingru kontroli.