Pērn savu peļņu divkāršojis kokapstrādes uzņēmums Vudlande

25.11.2014 15:48:00
Aizvadītā pārskata gada pārskatu iesniegusi SIA Vudlande, kuras pamatdarbības veids ir kokapstrāde, zāģmateriālu ražošana, koksnes realizācija un ar to saistītu pakalpojumu sniegšana. Vudlande ir Lielbritānijas uzņēmuma Latvian Timber Limited un SIA Meža Saimnieka īpašnieka Māra Zālīša uzņēmums, liecina Lursoft dati.

Iesniegtais gada pārskats liecina par to, ka kopējais neto apgrozījums pārskata gadā kokapstrādes uzņēmumam bija 11,692 milj.EUR, kas, salīdzinot ar iepriekšējā pārskata gada apgrozījumu, ir paaugstinājies par 9,38%. Peļņa, ko uzņēmums ieguva pēc nodokļu nomaksas, aizvadītajā pārskata periodā pieauga divas reizes, sasniedzot 556,694 tūkst.EUR. Vudlandes pērn saražotās produkcijas realizācija pārsvarā noritēja Eiropas Savienības tirgū, tas ir 76,8%, savukārt vietējā tirgū tika realizēti vien 23,2% saražotās produkcijas.

1994. gada februārī dibinātās Vudlandes vadība norāda, ka uzņēmums jau vairākus gadus savus lielākos zāģmateriālu apjomus realizē Anglijas tirgū, kā arī uzņēmums ir guvis uzticību savu klientu vidū. Vudlande arī nākotnē vēlas modernizēt ražošanas procesu, un ir jau uzsākti darbi pie jaunas kaltes iekārtas uzstādīšanas, kas ļaus ātrāk veikt pasūtījumu izpildi un veicinās ātrāku preču apriti.