Latvijas Energoceltniekam jauna komercķīla 2,227 milj.EUR apmērā

28.11.2014 11:02:00

Elektroapgādes un telekomunikāciju sistēmu būvniecības uzņēmums Latvijas Energoceltnieks vakar reģistrējis jaunu komercķīlu 2,227 milj.EUR vērtībā. Komercķīlas izziņā norādīts, ka par labu Nordea Bank AB 1992. gadā dibinātais Latvijas Energoceltnieks ir ieķīlājis prasījuma tiesības. Lursoft dati liecina par to, ka šī ir pirmā komercķīla, ko uzņēmums reģistrējis šogad.

Latvijas Energoceltnieks, kas ar darbvietām pagājušajā gadā nodrošināja 345 darbiniekus, pērno gadu aizvadījis veiksmīgi. Aizvadītajā gadā Latvijas Energoceltniekam izdevās palielināt apgrozījumu 57,74% apmērā, sasniedzot 67,661 milj.EUR, savukārt būvniecības uzņēmuma peļņa pērn pieauga teju trīs reizes, sastādot 5,691 milj.EUR. Pateicoties lieliskajiem finanšu rādītājiem, uzņēmuma rentabilitāte pērn pieauga līdz 21,29, un uzņēmums turpināja ieņemt stabilu vietu vadošo būvuzņēmumu vidū.

Latvijas Energoceltnieks ir viens no SIA Lucavsala un SIA Latvijas Būvnieku Stratēģiskās Partnerība kapitāldaļu turētājiem, kā arī vairāku pilnsabiedrību biedrs.

SIA Energo Holdings piederošais Latvijas Energoceltnieks, kas pērn veiksmīgi aizvadījis savu 16. darbības gadu, ir iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas bizness kopīgi veidotajā veiksmīgāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā.