Putnu fabrika Ķekava pirmajā pusgadā nopelnījusi 1,684 milj.EUR

28.11.2014 15:06:00

Monitorings ziņo, ka 1967. gadā dibinātā AS Putnu fabrika Ķekava, kas ir vadošais putnu gaļas izstrādājumu ražotājs Latvijā, iesniegusi finanšu pārskatu par 2014.gada pirmo pusgadu. Šobrīd uzņēmums ražo vairāk nekā 80 dažādus vistas gaļas produktus. Putnu fabrikas Ķekava valdes priekšsēdētāja amatu patlaban ieņem viens no SIA BAA Rīga kapitāldāļu turētājiem - Andris Vilcmeiers.

Pārskatā publicētie dati rāda, ka uzņēmuma apgrozījumu pirmajā pusgadā veidojuši 20,715 milj.EUR, savukārt tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi 1,684 milj.EUR. Salīdzinot ar 2013.gadu, kad uzņēmuma bruto peļņas norma bijusi 19,6%, šogad rādītājs ievērojami audzis, palielinoties jau līdz 24,8%. Kopumā gada pirmajos 6 mēnešos uzņēmums saražojis 9,3 tonnas gaļas.

Putnu fabrikas Ķekava vadība norāda, ka kopumā 2014.gada pirmie seši darbības mēneši putnkopības nozarē raksturojami kā stabilizācijas gads, kad netika novērotas būtiskas putnu barības sastāvu veidojošo komponenšu lielas cenu svārstības pasaules tirgos, savukārt pieprasījums pēc putnu gaļas uzņēmuma galvenajos noieta tirgos saglabājās stabili noturīgs.

Uzņēmuma vadība norāda, ka tā turpmākajai attīstībai Putnu fabrika Ķekava ir izstrādājusi stratēģisko attīstības plānu, kas paredz veikt virkni investīciju ar nolūku modernizēt ražotni, optimizēt ražošanas procesus, kā arī radīt jaunus produktus, kas veicinātu uzņēmuma konkurētspēju vietējos un starptautiskajos tirgos.

Jānorāda, ka 2011.gada oktobrī uzņēmumam tika ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas tika izbeigts šā gada janvārī.