Pirmā komercķīla 7,115 milj.EUR vērtībā reģistrēta Aile Grupai

01.12.2014 11:17:00

SIA Aile Grupa šā gada 28. novembrī reģistrējusi savu pirmo komercķīlu, ziņo Klientu portfeļa monitorings. Pieejamajā komercķīlas izziņā norādīts, ka 7,115 milj.EUR vērtībā par labu ķīlas ņēmājai AS DNB banka ieķīlāti 28 AS UPB ķermeniskie pamatlīdzekļi.

Aile Grupa ir 2005. gada janvārī dibināts uzņēmums, kas nodarbojas ar plastmasas, alumīnija un koka - alumīnija stikloto konstrukciju ražošanu, tirdzniecību un montāžu.

Lursoft rīcībā esošā informācija norāda, ka pērn Aile Grupa turpināja racionalizēt efektīvu resursu pārvaldi un, papildus ieguldot jaunās ražošanas tehnoloģijās, uzņēmums nodrošināja stabilu saimnieciskās darbības jaudas palielinājumu. Uzņēmuma neto apgrozījums pērn sastādīja 13,101 milj.EUR, salīdzinājumā ar iepriekšējo pārskata periodu, apgrozījumā vērojams 22% pieaugums. Jānorāda, ka arī uzņēmuma peļņā, kas pērn bija 37,867 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas, vērojams iespaidīgs pieaugums, pērn tai pieaugot vairāk kā 15 reizes. Aizvadītajā gadā Aile Grupa spēja nodrošināt darbavietas146 darbiniekiem.

2005. gadā dibinātā Aile Grupa ir AS UPB piederošs uzņēmums, kura valdē amatus ieņem Santa Strautmane, Uldis Dārziņš, Oskars Mors un valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš.