ZOOVET iekavējis rēķinu apmaksu vairāk nekā 2,5 tūkst.EUR apmērā

02.12.2014 14:21:00
Klientu portfeļa Kavēto maksājumu datu bāzes monitorings ziņo, ka saņemtas ziņas par 2004. gadā dibinātā SIA ZOOVET 22 kavētiem un neapmaksātiem parādiem. Kopējā parādu vērtība ir mērojama ar vairāk nekā 2,5 tūkst.EUR. Kā noteiktais rēķinu apmaksas datums gandrīz visiem rēķiniem ir norādīts 2013. gads. Jāatzīmē arī tas, ka uzņēmumam patlaban ir aktuāli četri nodrošinājumi, kuros piemērots uzņēmuma pārreģistrācijas aizliegums, atsavināšanas aizliegums uzņēmuma kapitāldaļām, kā arī apķīlātas Aldim Taurītim piederošās kapitāldaļas. 2013. gada sākumā uzņēmumam bijis ierosināts tiesiskās aizsardzības process, kas izbeigts aizvadītā gada oktobrī.

ZOOVET, kura pamatnodarbošanās ir veterināro preču vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, šobrīd pieder Aldim Taurītim, kurš ir arī vienīgais uzņēmuma valdes loceklis jau kopš 2012. gada jūlija. Lursoft rīcībā esošā informācija norāda, ka Aldis Taurītis ir SIA VIPVET un SIA EIROFARM vienīgais kapitāldaļu turētājs.

Aplūkojot ZOOVET darbības rādītājus pēdējo gadu laikā, var secināt, ka uzņēmumam tā nav bijusi veiksmīga. Pēdējie trīs gadi veterinārajam uzņēmumam aizvadīti ar zaudējumiem, kā arī uzņēmuma neto apgrozījumā vērojams kritums. Pērno gadu ZOOVET aizvadīja ar apgrozījumu, kas mērojams ar 190,53 tūkst.EUR, savukārt, pērnā gada zaudējumi sasniedza 103,002 tūkst.EUR. Uzņēmuma rentabilitātes rādītājs pērn nokrities līdz -35,13.