Teju 11 reizes pieaugusi SIA Kurzemes Sēklas peļņa

26.01.2015 14:50:00
Dārzkopības preču vairumtirgotāja SIA Kurzemes Sēklas iesniegusi gada pārskatu par laika periodu no 2013. gada 1. oktobra līdz 2014. gada 30. septembrim.

Aplūkojot iesniegto gada pārskatu, redzams, ka pārskata periods uzņēmumam bijis veiksmīgs. Dārzkopības preču vairumtirgotāja neto apgrozījums pieauga līdz 4,781 milj.EUR. Uzņēmuma peļņa, ko tas ieguva pēc nodokļu nomaksas, aizvadītajā pārskata periodā pieauga teju 11 reizes, sastādot 63,526 tūkst.EUR. Vidējais strādājošo skaits uzņēmumā aizvadītajā pārskata periodā bija 75, liecina Lursoft rīcībā esošā informācija.

Kurzemes Sēklas realizē savu produkciju 14 firmas veikalos, joprojām aktīvi strādā pie labāko dārzeņu un puķu šķirņu atlases un ieviešanas Latvijā. 2014. gadā tika uzsākta vairāk kā 30 jaunu veidu dārzeņu un puķu sēklu iepakojumu realizācija.

Uzņēmuma vadība norāda, ka uzņēmums dotajā brīdī strādā saskaņā ar tirgus situācijas prasībām. Situācijas stabilizācijai un uzlabošanai veicami jaunu tirdzniecības partneru un izglītotu darbinieku piesaiste, esošo darbinieku apmācība, kā arī darba samaksas sistēmas izmaiņa un darba intensitātes rādītāju uzlabošanai, teikts uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā.