Smartlynx Airlines peļņa pērn kāpusi teju divas reizes

17.03.2015 09:55:00
1992. gada martā dibinātā SIA Smartlynx Airlines iesniegusi gada pārskatu par uzņēmuma finansiālo darbību 2014. gadā. Smartlynx Airlines pamatnodarbošanās ir lidmašīnu pilna servisa nomas pakalpojumu sniegšana, kā arī starptautisko pasažieru čartera pārvadājumi visā pasaulē. Jāatzīmē, ka pārskata gadā uzņēmums papildināja A320 tipa lidmašīnu floti ar divām lidmašīnām, un pārskata perioda beigās tā rīcībā bija pieejamas deviņas A320 tipa lidmašīnas.

Pagājušajā gadā Smartlynx Airlines finansiālie rādītāji ievērojami uzlabojās. Uzņēmuma neto apgrozījums pērn pieauga par 7% un sastādīja 77,291 milj.EUR. Jānorāda, ka uzņēmuma peļņa aizvadītajā gadā kāpa teju divas reizes un sasniedza 7,861 milj.EUR pēc nodokļu nomaksas, savukārt 2013. gadā uzņēmums nopelnīja nedaudz vairāk kā četrus milj.EUR, liecina Lursoft rīcībā esošie dati.

Smartlynx Airlines vadības ziņojumā norādīts, ka nepārtraukta uzņēmuma darbības rezultātu uzlabošana norāda, ka izvēlētā stratēģija bijusi veiksmīga un pareiza. Nozares specifika prasa augstu drošību un precizitāti, kas apvienojumā ar uzņēmuma definētajām vērtībām ļauj cerīgi skatīties nākotnē.