East Metal turpinājis kāpināt apgrozījumu, pērn tas sasniedzis jau 46,822 milj.EUR

18.03.2015 09:47:00
17. gada pārskatu iesniegusi 1997. gada februārī dibinātā SIA East Metal. Uzņēmuma pamatdarbības veids ir metālapstrāde, un lielākā daļa East Metal produkcijas tiek eksportēta uz Dānijas tirgu, bet atlikušā daļa tiek pārdota Latvijā.

Savā 17. pārskata gadā East Metal turpināja palielināt apgrozījums, kas gada nogalē sastādīja jau 46,822 milj.EUR. Neskatoties uz apgrozījuma pieaugumu, metālapstrādes uzņēmums 2014. gadu noslēdza ar peļņu, kas ir zemāka nekā iepriekšējā pārskata periodā. East Metal peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn bija mērojama ar 360,857 tūkst.EUR, turpretim 2013. gadā tas nopelnīja 2,486 milj.EUR. 

East Metal koncerns pagājušajā gadā turpināja ieviest tā stratēģiju, kas ietver telpu aprīkošanu ar lielu CNC iekārtu Nakskovas pilsētā, kas pērn arī tika pabeigta, kā arī izstrādāja vienu no pasaules lielākajām stiepes stacijām, kuru plānots pabeigt šī gada laikā.

Metālapstrādes uzņēmuma vadība norāda, ka šogad East Metal turpinās pilnveidot un stiprināt organizatoriskās prasmes, lai izmantotu uzņēmuma telpu pieaugošās elastības priekšrocības. Uzņēmuma vadība uzskata, ka tā finansiālie resursi ir pietiekami, lai nodrošinātu uzņēmuma darbību un attīstību arī turpmāk.