ZZ Dats pagājušajā gadā apgrozījis 2,821 milj.EUR

20.03.2015 13:20:00

1995.gada decembrī dibinātais SIA ZZ Dats iesniedzis gada pārskatu par uzņēmuma finansiālo darbību 2014. gadā. ZZ Dats pamatnodarbošanās saistīta ar programmatūras izstrādi un izstrādātās programmatūras uzturēšanu, saistīto pakalpojumu sniegšanu pašvaldībām, valsts iestādēm, kā arī privātajām komercsabiedrībām.

Uzņēmuma vadība norāda, ka pagājušajā gadā programmatūras izstrādes un uzturēšanas pakalpojumu apjomu bija paredzēts palielināt par aptuveni 10%, un uzņēmums šo mērķi arī daļēji sasniedzis. Kopumā pagājušo gadu uzņēmums aizvadījis veiksmīgi.

Aplūkojot ZZ Dats finansiālās darbības rādītājus 2014. gadā, redzams, ka tā neto apgrozījums, salīdzinot ar 2013. gadu, ir samazinājies par teju sešiem procentiem. Jāatzīmē, ka uzņēmuma neto apgrozījums pārskata gadā bija mērojams ar 2,821 milj.EUR, bet peļņa, ko datorprogrammēšanas uzņēmums ieguva pēc nodokļu nomaksas, pērn bija 487,942 tūkst.EUR.

Šajā gadā uzņēmuma vadība neparedz programmatūras projektēšanas, izstrādes un ieviešanas pakalpojumu pieprasījuma kāpumu salīdzinājumā ar pērno gadu, plānojot, ka šogad būs jāoptimizē visa veida resursu izmaksas.