Estravel Latvia - AS Estravel filiālei Latvijā pērn izdevies izkļūt no zaudējumiem

20.03.2015 14:25:00
18. gada pārskatu iesniegusi Estravel Latvia - AS Estravel filiāle Latvijā, kuras pamatnodarbošanās veids ir ceļojumu biroju pakalpojumi. 

Pagājušajā gadā uzņēmuma pārdošanas apjomu pieaugums nedaudz samazinājās saistībā ar iepirkumu konkursā zaudētiem dažiem valsts uzņēmumiem. Neskatoties uz to, pateicoties aktīvam pārdošanas darbam ar jaunajiem korporatīvajiem klientiem, kā arī American Express globālā partneru tīkla franšīzei, filiāles bruto peļņas apjomi kopumā pieauga veiksmīgāk nekā nozarē kopumā. 

Jāatzīmē, ka pagājušajā gadā filiālei izdevās izkļūt no zaudējumiem, nopelnot 25,020 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas. Jānorāda, ka 2013. gadu uzņēmums noslēdza ar zaudējumiem 2,375 tūkst.EUR apmērā. Estravel Latvia - AS Estravel filiāle Latvijā apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, samazinājās par 8,13% un bija 5,708 milj.EUR.

Uzņēmuma vadība informē, ka šajā gadā filiāle intensīvi turpinās veikt tirgus pētījumus un ekonomiskās situācijas analīzi ne tikai Latvijas tirgū, bet arī citās pasaules valstīs, lai pēc iespējas ātrāk spētu pielāgoties jaunajiem, strauji mainīgajiem apstākļiem un patreizējai ģeopolitiskajai situācijai.