Pagājušais gads SIA Rānda bijis finansiāli veiksmīgs

23.03.2015 09:14:00
Rojas novadā reģistrētais uzņēmums SIA Rānda iesniedzis gada pārskatu par tā finansiālo darbību savā 18. darbības gadā. Rāndas galvenais darbības virziens ir zivju un zivju produktu pārstrāde un konservēšana. 

Uzņēmuma iesniegtais gada pārskats rāda, ka 2014. gadā tas saražoja aptuveni sešus tūkstošus zivju konservu. Jānorāda, ka uzņēmums ražo vairākus konservus, to skaitā, "Šprotes eļļā", "Mencu aknas" un "Baltijas sardīnes". Rānda savu produkciju pagājušajā gadā realizēja Ukrainā, Krievijā, Kirgīzijā, Spānijā, Vācijā un Baltkrievijā.

Jāatzīmē, ka 2014. pārskata gads uzņēmumam bijis finansiāli veiksmīgs. Pagājušajā gadā Rāndas neto apgrozījums samazinājās par vairāk nekā 30%, un tas sastādīja 3,580 milj.EUR. 2013. gadu Rānda aizvadīja ar zaudējumiem 146,470 tūkst.EUR apmērā, turpretim pērn tai izdevās gūt peļņu, kas mērojama ar 151,129 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas.

Rāndas vadības ziņojumā norādīts, ka sakarā ar krīzi un nestabilo situāciju eksporta tirgū uzņēmums ar šā gada janvāra beigām apturējis šprotu ražošanu. Uzņēmums veicis ražošanas pārkārtošanu un patlaban strādā pie jauna sortimenta izveidošanas.