MONO peļņa pagājušajā gadā kāpusi teju 70 reizes

31.03.2015 11:13:00
1991. gada maijā dibinātais SIA MONO iesniedzis gada pārskatu par uzņēma finanšu darbību 2014. gadā. Viens no MONO pamatdarbības veidiem ir vairumtirdzniecība, kas aptver sadarbību ar starptautiskām alkoholisko dzērienu, ekskluzīvu apģērbu, juvelieru izstrādājumu un aksesuāru piegādātāju kompānijām.

Jānorāda, ka MONO darbība finanšu pakalpojumu jomā ir meitas uzņēmuma AS Latvijas Pasta banka darbības nodrošināšana.

Piegādes apjoma samazinājuma rezultātā sakarā ar sankcijām pret Krieviju, aizvadītajā gadā MONO pārorientējās uz Baltijas reģiona, kā arī Skandināvijas un ASV tirgiem. Jānorāda, ka patlaban uzņēmums analizē iespējas paplašināt darbību, izvēršoties jaunos tirgos.

Pagājušajā gadā MONO neto apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, samazinājās teju divas reizes, sasniedzot 7,719 milj.EUR. Neskatoties uz to, ka apgrozījums ievērojami saruka, MONO peļņa pērn palielinājās teju 70 reizes, nopelnot 2,295 milj.EUR pēc nodokļu nomaksas.

Šajā gadā MONO turpinās darba izmaksu, līdzekļu un resursu izmantošanas optimizāciju, efektivitātes paaugstināšanu un darbības sfēras paplašināšanu, lai tas būtu spējīgs turpināt pakalpojumu sniegšanu kvalitatīvi un pilnā apjomā.