Latfert pagājušajā gadā apgrozījis teju 14 milj.EUR

01.04.2015 15:03:00

Ķīmisko vielu vairumtirgotājs SIA Latfert iesniedzis piekto gada pārskatu. Jānorāda, ka uzņēmuma vienīgā kapitāldaļu turētāja patreiz ir Anita Gredzena.

Lursoft rīcībā esošie dati rāda, ka Latfert neto apgrozījums 2014.gadā bijis 13,827 milj.EUR, kas, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir kritums par 12,54%. Vairumtirdzniecības uzņēmums pārskata gadu noslēdza ar 325,929 tūkst.EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas. Latfert vadība norāda, ka esošā tirgus situācija un konkurences pieaugums uzņēmuma darbības jomā pieprasa pircēju kreditēšanu. Lielākā daļa preču tiek realizēta ar 3-12 mēnešu pēcapmaksu, kas būtiski palēninājis apgrozāmo līdzekļu apriti pārskata periodā.

Ņemot vērā tendences globālajā un Latvijas ekonomikā, kas tieši ietekmē Latvijas lauksaimniecības jomu, Latfert neprognozē apgrozījuma pieaugumu šajā pārskata gadā. Lai stiprinātu uzņēmuma konkurētspēju minerālmēslu un augu aizsardzības līdzekļu tirgotāju vidū, 2015.gadā uzņēmums plāno noslēgt līgumus ar jauniem piegādātājiem un palielināt piegādājamo minerālmēslu un augu aizsardzības līdzekļu sortimentu un daudzumu.


Jāatzīmē, ka 2010. gadā dibinātais ķīmisko vielu vairumtirgotājs ir iekļauts Lursoft un laikraksta Dienas bizness kopīgi veidotajā Latvijas lielāko uzņēmumu TOP 500 sarakstā.