Mapon pērn kāpinājis gan apgrozījumu, gan peļņu

17.04.2015 09:28:00

Portāla mapon.lv uzturētājs, pozicionēšanas, mapon iekārtu, degvielas līmeņa mērītāju pārdevējs SIA Mapon pērn turpinājis realizēt savus iepriekš uzstādītos mērķus par līderpozīciju noturēšanu Latvijas tirgū un aktīvu partneru piesaisti ārvalstīs. Šajā periodā uzņēmums uzsācis sadarbību Somijā, Lielbritānijā, Spānijā, Apvienotajos Arābu Emirātos, Norvēģijā un citviet. Kā norādīts iesniegtajā gada pārskatā, SIA Mapon veicis būtiskus inženiertehniskos darbus, uzlabojot produkta funkcionalitāti un līdz ar to arī tā konkurētspēju vietējā un starptautiskajos tirgos. Uzņēmuma rentabilitātes rādītāju uzlabošanai 2014.gadā veikta Mapon sekošanas iekārtu ražotāja nomaiņa, kas ļāvusi samazināt iekārtu pašizmaksu, vienlaikus saglabājot to kvalitāti.

Salīdzinot ar 2013.gadu, pērn SIA Mapon apgrozījums audzis par 10,55%, sasniedzot 1,864 milj.EUR, savukārt peļņa pēc nodokļiem palielinājusies līdz 391,642 tūkst.EUR. Nodokļos pagājušajā gadā uzņēmums samaksājis 391,98 tūkst.EUR.

SIA Mapon reģistrēta 2006.gadā, līdz 2009.gada vidum uzņēmums strādājis ar nosaukumu SIA LABO IDEJU DARBNĪCA, bet turpmākos divus gadus bijis zināms kā SIA Izseko. Uzņēmuma vienīgais kapitāldaļu turētājs ir Maltā reģistrētais Draugiem Group Ltd, kuram patlaban pilnībā pieder arī SIA L9T, kas savulaik bijis zināms kā SIA KING SMS.