Pērn Vidzemes slimnīcas apgrozījums pieaudzis par 7%

22.04.2015 15:02:00

SIA Vidzemes slimnīca, kas nodrošina diennakts medicīnisko palīdzību vairāk kā 220 tūkstošiem Vidzemes reģiona iedzīvotāju, iesniegusi jau 19. gada pārskatu. 


Salīdzinot ar iepriekšējos gados stacionējamo pacientu skaitu, redzams, ka tam ir tendence pieaugt, kas saistīts ar slimnīcas piedāvāto pakalpojumu klāstu un ģeogrāfisko izvietojumu, kas ir optimāls slimnīcas apkalpes zonai. Jānorāda, ka pērn slimnīcas Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļā pēc neatliekamās palīdzības vērsušies vairāk nekā 20 tūkstoši pacientu. 


Vidzemes slimnīcas iesniegtais 2014. gada pārskats rāda, ka tā neto apgrozījums pērn sasniedza 11,402 milj.EUR, kas ir par 7% vairāk nekā 2013. gadā. Pagājušo gadu slimnīca noslēdza ar peļņu 1,142 milj.EUR apmērā pēc nodokļu nomaksas. Jāpiebilst, ka slimnīcas peļņu lielākoties veido pamatlīdzekļu pārvērtēšanas rezerve, kas veidojusies 2004. un 2010. gadā veicot ilgtermiņa ieguldījumu pārvērtēšanu. Jānorāda, ka 2014. gadā vidējais nodarbināto skaits slimnīcā sasniedza 651 darbinieku.


Jāpiebilst, ka Vidzemes slimnīca ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Vidzemes reģionā, pērn slimnīcas veiktie nodokļu maksājumi valsts kopbudžetā sasniedza jau 2,566 milj.EUR.


Nākotnē Vidzemes slimnīca turpinās veikt investīcijas tās attīstībā ar mērķi, lai tā spētu nodrošināt arvien kvalitatīvāku neatliekamo un plānveida medicīnisko palīdzību.