Astarte-Nafta apgrozījums aizvadītajā gadā audzis par 9,41%

27.04.2015 08:48:00

Septītais lielākais degvielas mazumtirdzniecības uzņēmums Latvijā SIA Astarte-Nafta ziņo, ka, neskatoties uz pasaules degvielas cenu samazināšanos par 9%, uzņēmumam aizvadītajā gadā izdevies sekmīgi palielinājis savu neto apgrozījumu. Gada pārskatā publicētā informācija rāda, ka 2014.gadā SIA Astarte-Nafta apgrozījusi 33,994 milj.EUR, kas ir par 9,41% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt peļņa pēc nodokļiem palielinājusies līdz 406,822 tūkst.EUR. Peļņas pieaugumu veicinājis degvielas un preču pārdošanas apjomu kāpums.

Gada pārskatā uzņēmuma vadība norāda, ka 2014.gada beigās un 2015.gada sākumā SIA Astarte-Nafta saskārusies ar zaudējumiem, kuru cēlonis bijis pasaules degvielas cenu straujš kritums un eiro vērtības samazināšanās pret ASV dolāru. Šogad degvielas tirgotājs plāno strādāt uz peļņu, lai gan nespēj prognozēt pārdošanas apjomu izmaiņas un finansiālos rādītājus, jo nav prognozējama Krievijas – Ukrainas konflikta izraisīto sankciju ietekme uz Latvijas tautsaimniecību un ekonomiskās krīzes ilgums. Salīdzinot ar 2014.gada attiecīgo periodu, šogad 1.ceturksnī kopējais degvielas realizācijas apjoms palielinājies par 8%.

SIA Astarte-Nafta ir viens no lielākajiem nodokļu maksātājiem Zemgalē. Pērn nodokļos degvielas tirgotājs samaksājis 12,1 milj.EUR, kas ir par 1,2 milj.EUR vairāk nekā pirms gada.