Ezerkauliņi pērn audzējuši burkānus 186ha platībā

30.04.2015 10:18:00

ZS Ezerkauliņi pērn turpinājuši iepriekšējos gados uzsākto ražošanas procesu pilnveidošanu, liecina gada pārskatā publicētā informācija. 2014.gadā saimniecība 186ha platībā audzējusi burkānus, savukārt pārējā platībā augu sekas nodrošināšanai audzēta kukurūza un zālāji, kā arī daļa platības atstāta papuvēs, lai to sagatavotu turpmāko gadu ražošanai.

Gada pārskatā publicētie dati liecina, ka pērn ZS Ezerkauliņi apgrozījums audzis par 25,75%, sasniedzot 1,332 milj.EUR, savukārt peļņu pēc nodokļu nomaksas veidojuši 10,632 tūkst.EUR.

ZS Ezerkauliņi vadības ziņojumā norādīts, ka, ņemot vērā, ka 2014.gadā darbaspēka nodokļu likmes būtiski nemainījās, saimniecība neatsāka to dārzeņu kultūru audzēšanu, kurām nepieciešams roku darbs. Pērn saimniecībā strādājis viens darbinieks, jo lauksaimniecības produkcijas ražošanai tiek izmantoti citu lauksaimniecības uzņēmumu ārpakalpojumi.

Saimniecība ZS Ezerkauliņi dibināta 1997.gadā un izveidojusi preču zīmi „Ezerkauliņi. Latvijā audzēti dārzeņi”. Saimniecība savu pieredzi dārzeņu audzēšanā nodod arī citiem Latvijas dārzeņu audzētājiem, lai kopīgiem spēkiem nodrošinātu Latvijas tirgu ar vietējiem dārzeņiem. ZS Ezerkauliņi ir KS Baltijas dārzeņi viens no dibinātājiem.