Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza apmeklētāju skaits 2014. gadā nedaudz sarucis

30.04.2015 12:48:00

Rīgas pašvaldības SIA Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs iesniedzis gada pārskatu par tā saimniecisko darbību 2014. gadā. Jānorāda, ka Rīgas Nacionālais zooloģiskais dārzs organizē apmeklētājiem atpūtas un izglītības iespējas, piedalās apdraudēto sugu vairošanā starptautiski koordinēto programmu ietvaros un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanas projektos Latvijā.


Neraugoties uz veiktajiem apmeklētāju piesaistes pasākumiem un akcijām, Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza apmeklētāju skaits pērn sarucis par 1,3%, savukārt biļešu ieņēmumi ir pieauguši par 3,14%. Pērn zooloģiskais dārzs ir iekļuvis zaudējumos, kas mērojami ar 154,304 tūkst.EUR. Jāatzīmē, ka 2013. gadā tas guva 20,037 tūkst.EUR peļņu, kura tika novirzīta terārija rekonstrukcijai. Tāpat pērn samazinājies neto apgrozījums, kas gada nogalē sasniedza 2,895 milj.EUR. Zooloģiskais dārzs pērn ar darbavietām nodrošināja 156 darbiniekus, rāda Lursoft rīcībā esošie dati.


2015. gadā zooloģiskais dārzs turpinās piedāvāt apmeklētājiem atjaunotas un uzlabotas ekspozīcijas, kurās būs nodrošināti atbilstoši dzīves apstākļi dzīvniekiem. Tāpat šogad tiks turpināta sadarbība ar Pasaules Dabas fondu un Zoodārza atbalsta biedrību, kā arī tiks veikta aktīva darbība citu potenciālu sponsoru un sadarbības partneru piesaistē.