Smiltenes Piena apgrozījums pērn palielinājies par 9%

05.05.2015 09:07:00

Piena pārstrādes un siera ražošanas uzņēmums AS Smiltenes Piens iesniedzis gada pārskatu par tā saimniecisko darbību 2014. gadā.


Smiltenes Piens pastāvīgi strādā pie tā, lai turpinātu un paplašinātu sadarbību ar esošajiem piena piegādātājiem un piesaistīt jaunus, kā arī palielinātu sadarbību ar rūpnieciskajiem izejvielas piegādātājiem - kooperatīviem un citiem uzņēmumiem. Jānorāda, ka arī pērn uzņēmums turpināja veiksmīgu sadarbību ar lielākajiem veikalu tīkliem - Rimi, Maxima, Top, Elvi -, kas nodrošināja Smiltenes Piena produkcijas pieejamību visos Latvijas reģionos.


Salīdzinot ar 2013. gadu, pagājušajā gadā Smiltenes Piena neto apgrozījums pieauga par aptuveni 9% un sasniedza 16,560 milj.EUR. Uzņēmuma peļņa pēc nodokļu nomaksas pērn sastādīja 720,514 tūkst.EUR. Uzņēmuma iesniegtajā vadības ziņojumā norādīts, ka pagājušajā gadā uzņēmuma iepirkto izejvielu apjoms bija 31,5 tūkst. t, kas ir par 6,5% vairāk nekā iepriekšējā pārskata gadā.


Smiltenes Piena vadība informē, ka 2015. gadā uzņēmums plāno apgrozījuma līmeni saglabāt tādā pašā līmenī. Tāpat uzņēmums plāno turpināt darbu pie jaunu produktu izstrādes un produktu sortimenta optimizācijas.