Pure Chocolate apgrozījums Latvijā pērn audzis teju divas reizes

05.05.2015 11:38:00

Pagājušajais gads šokolādes izstrādājumu ražotājam SIA Pure Chocolate bijis nostabilizēšanās gads. Tā laikā uzņēmuma apgrozījums audzis par 31%, sasniedzot 3,3 milj.EUR. Kā norāda uzņēmuma vadība, palielinot distribūcijas dziļumu un produktu sortimentu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pērn apgrozījums Latvijā audzis teju divas reizes, sasniedzot 2,4 milj.EUR. SIA Pure Chocolate bruto peļņa pērn palielinājusies par 12%, kas skaidrojams ar 2013.gada beigās nodotās jaunās ražotnes nolietojumu. Finanšu gadu ražotājs noslēdzis ar 21 tūkst.EUR peļņu pēc nodokļu nomaksas.

Kā skaidro SIA Pure Chocolate vadība, pateicoties tirgus diversifikācijai, uzņēmumu nav būtiski ietekmējusi Krievijas krīze un Krievijas rubļa kritums. Krievijas krīzes rezultātā, salīdzinot ar 2013.gadu, apgrozījums ārpus Eiropas Savienības pagājušajā gadā ir samazinājies par 68 tūkst.EUR. Pērn uzņēmums sācis strādāt ar ASV tirgu.

Lursoft esošā informācija rāda, ka SIA Pure Chocolate reģistrēta 2007.gada sākumā. Uzņēmuma lielākie kapitāldaļu turētāji ir Aivars Žimants, Pēteris Žimants un Līga Žimante.