Karšu izdevniecībai Jāņa sēta pērn apgrozījuma kritums par 18%

07.05.2015 11:37:00

Aizvadītajā gadā SIA Karšu izdevniecība Jāņa sēta, elastīgi reaģējot uz tirgus izmaiņām, turpinājusi pārstrukturizēšanos, kas saistīta ar 2013.gadā veikto uzņēmuma biznesa virziena pārdošanu un meitas uzņēmuma SIA Mappost izveidi.

2014.gadā SIA Karšu izdevniecība Jāņa sēta strādājusi ar apgrozījumu, kas bijis par 18% zemāks nekā iepriekšējā gadā, kas skaidrojams ar 2013.gadā veikto biznesa virziena pārdošanas darījumu. Uzņēmuma neto apgrozījums pagājušajā gadā bijis 1,094 milj.EUR, savukārt zaudējumi – 65,373 tūkst.EUR. Kā norāda uzņēmuma vadība, pārskata gada zaudējumi skaidrojami ar uzkrājumu veidošanu līdz ar Lietuvas vairumtirdzniecības partnera uzņēmuma nonākšanu restrukturizācijas procesā, kā arī veiktajiem ieguldījumiem uzņēmuma procesu sakārtošanā, jaunu produktu un pakalpojumu izstrādē, pilnveidošanā, personāla attīstībā un ieguldījumiem IT jomas konkurētspējas palielināšanā. SIA Karšu izdevniecība Jāņa sēta apgrozījuma samazinājumu ietekmējusi arī situācija vienā no uzņēmuma darbības jomām – pasūtījuma poligrāfijas darbu izstrādē, kur nozīmīga ietekme bijusi uzņēmuma klientu ierobežotajai pieejai ES fondu finansējuma avotiem plānošanas periodu starpposmā.

2014.gadā SIA Karšu izdevniecība Jāņa sēta veikusi būtiskus ieguldījumus, lai nodrošinātu nākotnes konkurētspēju un augstas pievienotās vērtības produktu un pakalpojumu nodrošināšanas uzlabojumus, tostarp veiktas investīcijas nemateriālajos aktīvos, personāla pilnveidē un apmācībās, kā arī investīcijas IT programmnodrošinājumā un jaunu tirgu izpētē. Uzņēmums pagājušajā gadā arī paplašinājis darbības jomas Lietuvā un Igaunijā, veicis sākotnējo tirgus izpēti un partneru piesaistes aktivitātes Zviedrijā.

SIA Karšu izdevniecība Jāņa sēta reģistrēta 1999.gadā un pieder Jānim Turlajam (44%) un SIA Solvina Capital Management (56%).