Latvijas grāmata jau piekto gadu darbojas bez peļņas

22.05.2015 11:44:00

Savu 19. darbības gadu aizvadījusi SIA Latvijas grāmata, kuras pamatdarbība ir grāmatu un kancelejas preču tirdzniecība.


Jānorāda, ka 2014. gads bija jau piektais, ko Latvijas grāmata aizvadīja ar zaudējumiem. Lursoft pieejamie dati rāda, ka pagājušajā gadā zaudējumi sasniedza jau 18,959 milj.EUR. Kopējais neto apgrozījums 2014. gadā sasniedza 2,102 milj.EUR, kas, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, ir samazinājies par 11%.


Finanšu rādītāju samazinājumu Latvijas grāmatas vadība skaidro ar to, ka pagājušā gadā notika pašvaldības un valsts mācību grāmatu iepirkšana centralizēti, līdz ar to mācību grāmatu iepirkumi pārsvarā tika veikti pie mācību grāmatu izdevējiem vai lielākajiem vairumtirgotājiem.


Neskatoties uz patreizējo ekonomisko situāciju, Latvijas grāmata 2015. gadā konsekventi turpinās veikt investīcijas attīstībā un savas darbības paplašināšanā. Uzņēmums mēģinās nostiprināt savu vietu grāmatu preču tirgū, piedāvājot pircējam iespējami plašāku preču sortimentu un piedāvājot iespēju preces iegādāties ar interneta palīdzību.