Energofirmas Jauda apgrozījums pērn pieauga līdz 23,838 milj.EUR

28.05.2015 12:35:00

AS Energofirma Jauda iesniegusi 2014. gada saimnieciskās darbības finanšu rādītājus. Jauda ir viens no lielākajiem elektromateriālu un iekārtu ražotājiem, kura profils jau kopš uzņēmuma dibināšanas ir palicis nemainīgs – uzņēmums ražo izstrādājumus enerģētikas un elektrifikācijas vajadzībām, tai skaitā kompaktās transformatoru apakšstacijas, zemsprieguma un vidējā sprieguma iekārtas, metāla konstrukcijas un izstrādājumus.


Jānorāda, ka Jauda pērn diezgan ātri adaptējās jaunajiem Latvijas tirgus apstākļiem, par ko arī liecina proporcionāls apgrozījuma pieaugums visās produktu grupās. Kā arī jānorāda uz to, ka uzņēmumā ražotie produkti ir kļuvuši sarežģītāki, kas prasa lielāku inženiertehnisko darbinieku ieguldījumu to izstrādē un pašā ražošanas procesā.


2014. gadā uzņēmumam izdevās pozitīvi uzlabot savus finanšu rādītājus. Jaudas neto apgrozījums aizvadītā gada nogalē sasniedza 23,838 milj.EUR. Peļņa, ko uzņēmums ieguva pēc nodokļu nomaksas, pagājušajā gadā pieauga līdz 1,494 milj.EUR, rāda uzņēmuma iesniegtais gada pārskats.


Jaudas veiktie nodokļu maksājumi valsts kopbudžetā 2014. gadā bija 3,115 milj.EUR.


2015. gadā uzņēmums plāno veikt pamatlīdzekļu atjaunošanu, informācijas apstrādes procesa uzlabošanu, kā arī eksporta tirgus apgūšanu, kas varētu palīdzēt sasniegt uzņēmuma uzstādīto mērķi – 2015. gadā sasniegt apgrozījumu vismaz 25 milj.EUR apmērā.