Latvijas autoceļu uzturētāja neto apgrozījums pērn samazinājies par 4%

04.06.2015 12:48:00

18. darbības gadu aizvadījis VAS Latvijas autoceļu uzturētājs. Jānorāda, ka Latvijas autoceļu uzturētājs ir stratēģisks valsts autoceļu infrastruktūras uzturēšanas uzņēmums, kas nodrošina valsts autoceļu kompleksās ikdienas uzturēšanas darbu plānošanu un veikšanu, pašvaldību maģistrālo, tranzītu ielu un citu autoceļu ikdienas uzturēšanu, kā arī veic būvmateriālu - dolomīta šķembu, drupinātās grants un sagatavotās smilts ražošanu.


2014. gadā, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata periodu, Latvijas autoceļu uzturētāja neto apgrozījums samazinājās par 4% un sastādīja 63,384 milj.EUR. Neskatoties uz apgrozījuma nelielo kritumu, uzņēmuma peļņa pērn palielinājās līdz 1,540 milj.EUR pēc nodokļu nomaksas.


Latvijas autoceļu uzturētāja vadība norāda, ka ir apstiprināts uzņēmuma budžets 2015. gadam un kopējie ieņēmumi tiek plānoti aptuveni 60 milj.EUR apjomā. Latvijas autoceļu uzturētāja investīciju un modernizācijas programmas īstenošanai 2015. gadā paredzēts izlietot vairāk nekā desmit milj.EUR. Tāpat uzņēmuma vadība norāda, ka uzņēmuma darbību, attīstību un rezultātus nākamajos gados būtiski ietekmēs autoceļu un ar tiem saistīto inženierbūvju un komunikāciju komplekso uzturēšanas darbu, būvniecības, remontu finansējumu apjoms.


Lursoft pieejamie dati rāda, ka Latvijas autoceļu uzturētāja veiktie nodokļu maksājumi 2014. gadā sasniedza 17,003 milj.EUR.