Iecavnieks & Co aizvadītajā gadā strādājis ar peļņu

04.06.2015 10:08:00

SIA Iecavnieks & Co pārskata gadā nodarbojies ar pašu iepirkto krājumu pārstrādi un tirdzniecību, pirkto un pārdoto preču realizāciju. Uzņēmums ražo rapšu, linu un kaņepju eļļu, kā arī citus šo izejvielu produktus, sniedzot arī kaltes un lauksaimnieciskās produkcijas glabāšanas pakalpojumus.

2014.gadā SIA Iecavnieks & Co saņēmis valsts atbalstu par apstrādātajām platībām un akcīzes atlaidi par dīzeļdegvielas izmantošanu, kā arī iegādājies un uzstādījis jaunas eļļas spiešanas un pārstrādes iekārtas, par kurām saņemts ES atbalsts.

Pagājušajā gadā SIA Iecavnieks & Co palielinājis apgrozījumu par 13,77%, sasniedzot 3,849 milj.EUR, savukārt peļņa pēc nodokļu nomaksas veidojusi 49,903 tūkst.EUR. Jāpiebilst, ka 2013.gadā uzņēmums strādājis ar 92,760 tūkst.EUR zaudējumiem.

Rūpīgi izvērtējot SIA Iecavnieks & Co darbību, uzņēmuma vadība pieņēmusi lēmumu arī šogad noteikt ražošanas un produkcijas realizācijas prioritātes tā, lai turpinātu sabalansēt finansiālās iespējas starp pamatdarbību un finansēšanas darbību.

SIA Iecavnieks & Co reģistrēts 2011.gada jūnijā un pirmo darbības gadu bijis zināms kā SIA VEGETABLE OIL PRODUCT GROUP LATVIA. Lursoft esošā informācija liecina, ka uzņēmuma kapitāldaļu turētāji ir Arnolds Babris un ukraiņu ERA GREIN.