Latvijas balzama peļņa pērn augusi par 24%

27.06.2015 09:38:00

Vadošais alkoholisko dzērienu ražotājs Baltijas valstīs AS Latvijas balzams savā iesniegtajā gada pārskatā ziņo, ka aizvadītais gads uzņēmumam bijis sekmīgs, jo palielināta darbības efektivitāte, kā rezultātā palielinājies arī pašu kapitāla īpatsvars bilancē.

Pagājušajā gadā AS Latvijas balzams apgrozījis 73,05 milj.EUR, kas ir par 3,8% vairāk nekā 2013.gadā. Kā skaidro uzņēmuma vadība, pieaugums sasniegts pateicoties aktīvai jauno produktu ieviešanai ražošanā, sadarbības izveidošanai ar jauniem partneriem un saliedētam komandas darbam. Apgrozījuma pieaugumu ietekmējis arī apjomu pieaugums eksporta tirgos. Piemēram, eksports pēc SPI Group pasūtījumiem ir palielinājies par 5,6%. Ievērojami pārdošanas apjomi sasniegti Lietuvā un Igaunijā, Norvēģijā, kā arī īpašā nodokļu režīma Travel Retail un Duty Free kanālā.

AS Latvijas balzams peļņa aizvadītajā gadā augusi par 24%, sasniedzot 7,96 milj.EUR. Peļņas palielinājumu uzņēmumam izdevies sasniegt, pateicoties mērķtiecīgam darbam produktu portfeļa attīstībā, eksporta apjomu pieaugumam stratēģiskajos tirgos un ražošanas procesu efektivitātes paaugstināšanai.

AS Latvijas balzāms ir ne vien lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs Latvijā, bet arī viens no desmit lielākajiem nodokļu maksātājiem valstī. 2014.gadā nodokļos valsts budžetā uzņēmums pārskaitījis 53,5 milj.EUR, tai skaitā 39,2 milj.EUR akcīzes nodokli.

Nākamo gadu laikā AS Latvijas balzams plāno izveidot uzņēmuma muzeju un reprezentācijas telpas, kas veicinātu dialogu ar patērētājiem un dotu iespēju plašāk iepazīties ar AS Latvijas balzams ražotajiem zīmoliem un to vēsturi.