Rīgas piena kombināts pērn pārdošanas apjomus Latvijā palielinājis par 20%

13.07.2015 14:05:00

Piena pārstrādes uzņēmums AS Rīgas piena kombināts iesniedzis finanšu rādītājus par tā darbību 2014. gadā. Jāatzīmē, ka Rīgas piena kombināts piena pārstrādes uzņēmumu vidū patlaban Latvijā ir stabils tirgus līderis.

Rīgas piena kombināta vadība norāda, ka 2014. gads bija izaicinājumu pilns, jo uzņēmums piedzīvoja rekordlielu svaigpiena iepirkuma cenu, kā arī Krievija noteikto aizliegumu attiecībā uz piena produktu importu. Līdz ar to uzņēmums pērnā gada trešajā ceturksnī uzsāka jaunu darbības stratēģiju, kuras rezultātā Rīgas piena kombināts pārdošanas apjomus Latvijā palielināja vidēji par 20%. Jāpiebilst, ka pērn Rīgas piena kombināta koncerns ieviesa 25 jaunas preču vienības zem saldējuma zīmoliem Pols, Ekselence, Nu Fruit, starp kuriem tika ieviests arī jaunais Nu Fruit apakšzīmols Nu Smoothie. Tāpat aizvadītajā gadā ieviesa jaunas garšas krēmsierus, kas ir vieni no galvenajiem zīmola Rasa produktiem.

Uzņēmuma neto apgrozījums 2014. gadā sasniedza 122,323 milj.EUR, kas bija par 5,7% lielāks nekā iepriekšējā pārskata periodā. Jānorāda, ka pagājušais gads bija jau piektais pēc kārtas, ko Rīgas piena kombināts aizvadīja bez peļņas. Lursoft dati rāda, ka 2014. gadā uzņēmumam radušies zaudējumi bija mērojami ar 6,002 milj.EUR. Rīgas piena kombināts pērn ar darbavietām nodrošināja 737 darbiniekus.