McDonalds restorānu tīkla uzturētājs Premier Restaurants Latvia pērn piedzīvojis strauju peļņas kritumu

15.07.2015 09:46:00

Gada pārskatu iesniedzis SIA Premier Restaurants Latvia, kas uztur McDonalds restorānu tīklu Latvijā. Jānorāda, ka uzņēmums, kas pērn nodrošināja 631 darbavietu, nodrošina preču piegādi arī meitas uzņēmumiem Igaunijā un Lietuvā.


Premier Restaurants Latvia neto apgrozījums pagājušajā gadā palielinājās par 1%, salīdzinot ar iepriekšējo pārskata gadu, un sasniedza 29,947 milj.EUR. Uzņēmuma vadība norāda, ka apgrozījuma pieaugumu sekmēja jaunā restorāna atvēršana Jelgavā, kas norisinājās 2013. gadā vidū. Neskatoties uz to, ka apgrozījums pieauga, uzņēmuma peļņa pērn piedzīvoja strauju kritumu. 2014. gadu uzņēmums aizvadīja ar 6,618 tūkst.EUR bruto peļņu, savukārt 2013. gadā tas nopelnīja 632,730 tūkst.EUR pēc nodokļu nomaksas.  


Premier Restaurants Latvia turpmākajā darbībā plāno īstenot darba organizācijas un efektivitātes uzlabošanas programmas, kurās ietverta restorānu ķēdes optimizācija, ieguldījumu efektivitātes paaugstināšana, uzņēmējdarbības integrācijas un vadības centralizācija, zīmola attīstība, kā arī citi darbību uzlabojoši pasākumi.


McDonalds ir viens no pazīstamākajiem zīmoliem pasaulē, kā arī jau vairākus gadus ir viens no iecienītākajiem ātrās ēdināšanas pakalpojumu sniedzējiem Latvijas tirgū. Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā uzņēmums tirdzniecībā ieviesa vairākus jaunus produktus, ko izstrādāja saskaņā ar vietējām garšas īpatnībām. Pērnā gada vasarā McDonalds apmeklētājus iepazīstināja ar saldējumu, kam pievienotas Lion, Kit-Kat un Daim garšas, kā arī piedāvāja iespēju pašiem veidot savu īpašo saldējuma garšu, variējot ar tā pildījumu.